Vælg en side

Icli köfte er en tyrkisk specialitet, som serveres til the, som gademad etc. – den er super lækker. Vi får dem tit sammen med falafler og andre små tyrkiske hapsere.

De skal laves med fin bulgur og ikke den grove, som er den mest almindelige at finde i supermarkederne. Hvis du ikke kan finde fin bulgur, kan du alternativt bruge cous cous, som også er lavet af durumkerner, ligesom bulgur. Cous cous er finere og jeg synes at det fungere bedre.

Fyldet kan du variere med f.eks. kartofler krydret med spidskommen, salt og peber, så har du en vegetarversion. Prøv dem en dag du har lyst til noget andet end dansk. God fornøjelse.

Bulgurboller med fyld – Icli köfte

12 stk.

INGREDIENSER

Dej

4 dl. fin bulgur – alternativt cous cous, som er noget finere end den almindelige grove bulgur
4 dl. kogende vand
2 spsk. hvedemel
2 æg
2 tsk. tomatpure
1 tsk. salt

Fyld

200 g. hakket lammekød
1 håndfuld bredbladet persille
1 skalotteløg
2 tsk. tomatpure
½ dl. pinjekerner
2 forårsløg
1 tsk. spidskommen
Salt
Friskkværnet peber

Rapsolie til frittering

FREMGANGSMÅDE

Kom bulgur eller cous cous i en skål og hæld kogende vand over. Kom et stykke husholdningsfilm over og lad det stå i 10 min.

Forbered imens fyldet. Pil og hak skalotteløg og persille meget fint. Kom det i en lille skål for sig. Skær herefter forårsløgene igennem på langs og skær dem i tynde skiver. Stil dem til side i en lille skål.

Varm en tykbundet pande godt op og kom en sjat olivenolie på. Lad olien blive godt varm og steg det hakkede kød et par minutter. Tilsæt herefter løg og persille og steg et par minutter mere og tilsæt så forårsløg, pinjekerner, spidskommen og tomatpure. Krydr med salt og friskkværnet peber og sluk for panden. Lad fyldet køle let af.

Når bulguren er tilberedt (efter 10 min.) blandes hvedemel, æg, 2 tsk. tomatpure og 1 tsk. salt i dejen og den røres godt sammen. Tag en klump dej op i håndfladen og flad den ud i hånden. Kom en tsk. fyld i midten af dejen og luk forsigtigt dejen og form den til en rund kugle. Husk at presse den godt sammen, så den ikke skiller under stegning. Gør det samme med de resterende. Læg dem til hvile på en tallerken med et stykke tætsluttende husholdningsfilm over.

Varm rapsolien op til 170 grader i en tykbundet gryde. Steg de 12 kugler heri, 3-4 ad gangen, så du ikke sænker temperaturen i gryden for meget – den skal helst være omkring 170 grader når du steger, for et vellykket resultat.

Server som eftermiddagssnack til en kop the, som en del af et større mezebord eller bare fordi du lige har lyst.