Vælg en side

Carpaccio er en lækker forret, i dette tilfælde med rosastegt andebryst. Rucula går rigtig godt sammen med andebrystet og pinjekernerne og parmesanen, som der også er i en “original” carpaccio supplerer kun på den gode måde. Som dressing bruger jeg kødsaften fra panden, smagt til med en sød balsamico. Mums det er godt.

Den originale carpaccio med kalvekød er absolut lækker, men jeg havde lige lyst til at prøve noget nyt. Efteråret er over os, så hvorfor ikke bruge andebryst i stedet?

Carpaccio af rosa stegt andebryst

4 personer som forret – 2 personer som frokost

INGREDIENSER

Olivenolie
1 andebryst på 250-300 g.
1 håndfuld ruculasalat
6 cherrytomater
½ tsk. sukker
10 g. pinjekerner
20 skiver tyndt skåret parmesan
Balsamico, gerne meget frugtig
Salt & friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE

Start med at varme en tykbundet pande godt op. Kom en sjat olivenolie på og lad den blive godt varm. Læg andebrystet på panden med skindsiden nedad. Skru ned på middel varme og steg til skindsiden er sprød – ca. 7-8 min. alt efter størrelsen på dit andebryst. Krydr kødsiden med salt og vend andebrystet rundt. Krydr nu også skindsiden med salt. Steg på kødsiden i ca. 7-8 min. Mærk på andebrystet – og vurder om det har fået nok, uden at være gennemstegt. Steg evt. lidt længere, hvis det føles for “blødt”. Sluk for panden og læg et stykke staniol over andebrystet. Lad det stå og trække til det skal bruges. Det er vigtigt andebrystet står og køler af i panden, da det her afgiver kødsaft, som skal bruges til dressingen.

Varm en anden tykbundet pande godt op og rist pinjekernerne på den tørre pande, til de begynder at dufte og tage lidt farve. Kom dem i en skål, til de skal bruges.

Skær tomaterne i kvarte. Varm en tykbundet kasserolle godt op og kom en sjat olivenolie i. Lad olien blive varm og steg tomaterne ved høj varme i et par minutter. Drys herefter lidt sukker over tomaterne og skru ned. Lad dem simre i sin egen lage til de ikke længere afgiver væde. Det er en slags semidried tomater du får ud af det.

Stil fire tallerkener klar til anretning. Kom en lille håndfuld ruculasalat på hver tallerken. Læg andebrystet på et spækbræt og hæld kødsaften i en lille skål. Skær andebrystet i ultra tynde skiver og anret skiverne i og på ruculasalaten. Fordel de stegte tomater og parmesanskiverne ovenpå andebrystet og drys med pinjekernerne. Smag kødsaften til med balsamico og evt. friskkværnet peber. Stænk den over den anrettede tallerken og server.