Vælg en side

Jeg er vild fuldstændig vild med disse lækre krydrede fiskefrikadeller. De har den skønne smag af frisk fisk, sødme fra citrongræs, styrke fra ingefær og i det hele taget bare masser af lækker smag. Når de så ovenikøbet er sunde, er der jo kun ++++++ i bogen.

Vi spiser thai fiskefrikadeller sammen med Som Tham Thai – Thailandsk papayasalat, når vi har brug for en tallerken aftensmad som ikke er for “tung”. Kombinationen er perfekt til januar måned, da den både er sund og krydret i en kold måned.

Fish cakes – Tod Mun Pla – Thai fiskefrikadeller

2-4 personer (4 til frokost og 2 til hovedret til aften)

 

Ingredienser

200-225 gr. lyssej- eller torskefilet
75 gr. små rejer – ikke tigerrejer
1 forårsløg
½ potte frisk koriander
75 g. grønne bønner
½ stang citrongræs
1 kaffirblad
1 tsk. rød karrypasta
1 lille stump ingefær
1 tsk. rørsukker
1 spsk. fiskesovs
1 rød chili
½ tsk. salt
1 stk. æg
1 spsk. hvedemel

 

Fremgangsmåde

Gå fisken efter for ben og skær den i tynde strimler. Håndhak farsen fint og kom den i en skål. Hak rejerne groft og kom også dem i skålen til fisken.

Pil bladene af den friske koriander og skær roden af forårsløgene og hak dem fint. Hak korianderbladene fint. Kom begge dele i skålen.

Skær stilken af de grønnebønner skær dem herefter i fine små stykker på ca. ½ cm. Kom det i skålen.

Pil de yderste blade af citrongræsstænglen og kassér dem. Hak citrongræs meget fint. Kom det i en minihakker. Smuldr kaffir limebladet ned i minihakkeren og kom ingefæren i også. Skær stilken af chilien og skrab kernerne ud. Kassér dem og hak chilien i mindre stykker. Kom den i minihakkeren til det andet. Tilsæt også rød karry, sukker, fiskesovs, æg og salt og kør til en jævn masse. Kom massen i skålen med farsen og ælt farsen godt sammen. Tilsæt hvedemel for at få farsen til at samle sig. Stil den til hvilke i køleskabet 30 min.

Imens farsen sætter sig, kan du lave Som Tham Thai – Thailandsk papayasalat.

Efter minimum 30 min. på køl, tages farsen ud.

Varm en tykbundet pande godt op og kom en god sjat olivenolie på. Lad olien blive varm og form fish cakes i den størrelse du nu ønsker. Jeg får 6-8 stk. ud af denne portion fars. Steg frikadellerne gyldne og sprøde på den første side, inden de vendes og steger færdigt på den anden side. De skal helst kun vendes en enkelt gang.

Server dem som er sundt og lækkert måltid sammen med Som Tham Thai – Thailandsk papayasalat.

Velbekomme.