Vælg en side

Endelig en laksetatar jeg kan lide – mums siger jeg bare…. Laks, rygeost, mango, agurk, avocado og rugbrød er bare nogle af ingredienserne. Denne laksetatar er blød og knasende på samme tid og så får den det cremede fra avocadoerne og det sprøde fra rugbrødsstængerne. Jeg vil sige at den har alt hvad jeg har brug for til en laksetatar.

Jeg er generelt ikke til rå fisk og var en smule skeptisk da jeg kastede mig ud i at udvikle denne forret, men jeg må sige at alle mine bange anelser faldt til jorden. Det er selvfølgelig vigtigt at bruge et godt frisk stykke fisk hertil, så gå en tur til fiskemanden efter det. Ellers er det bare at komme i sving.

Laksetatar på avocadocreme med rugbrødsstænger

4 personer

INGREDIENSER

Laksetatar

200 g. laksefilet
40 g. agurk
40 g. mango
2 forårsløg
1 lille håndfuld korianderblade
80 g. rygeost
Salt & friskkværnet peber

Avocadocreme

2 avocadoer
Saft af ½ lime
1 tsk. creme fraiche
Lidt korianderblade
Salt

Knas

3 skiver rugbrød, gerne med kerner
10 g. smør
Salt

Pynt

Lidt mango i tern
Lidt korianderblade

FREMGANGSMÅDE

Start med at lave laksetataren. Laksen lægges på et spækbræt med skindsiden nedad. Skær tynde skiver af laksen og stop ved bagsiden af skindet (skindet skal kasseres). Når hele laksestykket er skåret i tynde skiver, håndhakkes det med en skarp kniv. Kom det herefter i en skål og tag fat på resten.

Skær rugbrødsskiverne i stænger. Varm en tykbundet pande godt op og kom smørret på. Lad det smelte og bruse af. Læg rugbrødsstængerne på panden og skru ned på  middel varme. Steg stængerne sprøde på alle sider. Sluk for panden og drys lidt salt på stængerne. Lad dem ligge på panden til laksetataren er klar til anretning.

Mango, agurk forårsløg skæres i tynde strimler og derefter i små stykker på den anden led. Kom dem op til laksen i skålen. Hak korianderbladene fint og kom også dem i skålen sammen med rygeosten. Smag til sidst tataren til med salt & friskkværnet peber. Sæt laksetataren på køl til den skal anrettes.

Lav herefter avocadocremen ved at halvere avocado og grave kødet ud (sten og skal skal kasseres). Kom det i en minihakker sammen med creme fraiche, limesaft og korianderblade. Kør til en fin creme og smag til med salt.

Skær lidt mango i tern og hav lidt korianderblade klar til pynt.

Stil 4 tallerkener klar og fordel avocadocremen på tallerkenerne. Brug en udstikkerring til at anrette laksetataren på midten af de fire tallerkener. Pynt med mangotern og korianderblade og læg rugbrødsstængerne på tallerkenerne.

Server straks.