Vælg en side

Løgsuppe er noget jeg har elsket så længe jeg kan huske – også som teenager. Denne løgsuppe fra Normandiet super lækker, da den er lavet med sød æblecider, som virkelig gør noget godt sammen med løgene og comteosten. Den er let og smagfuld og har en meget fransk karakter, som fremhæves af urterne fra Bouquet garni og æblecideren. Ostebrødet er prikken over iét i løgsuppe og også i denne.

Opskriften er inspireret af Michel Roux, som har skrevet en fantastisk kogebog som hedder “Mit franske køkken”. Der er sygt mange lækre opskrifter i på alle mulige lækre franske retter og han bruger de skønneste råvarer i sin madlavning. Bogen kan varmt anbefales.

Som alle andre supper, kan den både spises som forret og hovedret. Som hovedret vil jeg sige at der er til 2 personer i nedenstående opskrift.

Løgsuppe fra Normandiet – Soupe á l´ Oignon á la Normande

4 personer som forret – 2 personer som suppe (hovedret)

INGREDIENSER

25 g. smør
4 løg
2,5 dl. sød fransk cider
Bouquet Garni (1 lille håndfuld bredbladet persille, 2 laurbærblade, 2 kviste timian)
6 dl. hønsefond, gerne hjemmelavet
8 skiver baguette
Olivenolie
80 g. comte (ost)
Salt og friskkværnet peber
Sukker til tilsmagning
1 dl. piskefløde

FREMGANGSMÅDE

Tænd ovnen på 200 grader over-/undervarme.

Start med at pille løgene og skær dem i fine tynde skiver. Varm en tykbundet gryde op og smelt smørret heri ved middelhøj varme. Når gryden er godt varm kommes løgskiverne i og steger til de begynder at tage en lille smule farve. Husk at vende godt i dem.

Tilsæt herefter cider og bouquet garni og lad det bruse af i et minuts tid. Tilsæt herefter hønsefond, kog op og lad suppen simre i 20-25 min.

Fisk bouquet garni op og smag suppen til med salt, friskkværnet peber og evt. sukker. Skru ned, så suppen kun lige holdes varm.

Riv osten mellemfint. Pensel baguetteskiverne med olivenolie, læg dem på en bagerist og fordel osten ligeligt herpå. Kom risten i den varme ovn og bag til brødene tager en smule farve i kanten og osten er smeltet.

Pisk fløden let, så den får konsistens som kærnemælk.

Anret suppen i dybe tallerkener og fordel den meget letpiskede fløde oven i suppen i de fire tallerkener. Læg herefter to brød oven i suppen, i hver tallerken.

Velbekomme!