Vælg en side

Mexicanske tortillas fås i to versioner – hvedemelstortillas og majstortillas. Det er to meget forskellige tortillas. Denne opskrift er på Mexicanske hvedemelstortillas er bløde og nemme at rulle om fyld.

De kan naturligvis købes færdige i ethvert velassorteret supermarked i dag, men jeg kan roligt sige, at jeg er færdig med de købte versioner. De købte har slet ikke den dybde og smag som mine egne hjemmelavede – jeg har selv lavet mine mexicanske hvedemelstortillas i mange år, så det sidder ligesom på rygraden for mig – jeg synes at det er alt arbejdet værd, og jeg håber at du har lyst til at prøve at lave dem også.

Mexicanske hvedemelstortillas

4 stk.

INGREDIENSER

200 g. hvedemel med højt proteinindhold (min. 12 g. pr. 100 g.)
½ tsk. salt
½ dl. olivenolie
1 tsk. bagepulver
Ca. 1 dl. vand

FREMGANGSMÅDE

Mel, bagepulver, salt og olie vendes sammen i en skål og vandet tilsættes lidt efter lidt – start med at tilsætte ½ dl. og ælt det ind i dejen. Tilsæt herefter ¼ dl. eller mindre ad gangen. Dejen skal blive i retningen af en moden tomat – altså en blød dej, men den skal ikke være klistret. Når konsistensen er den rette, skal dejen æltes jævn og glat – det tager ca. 4-5 min. og husk at sætte uret – 4-5 min. er længere end man lige tror og æltningen er vigtig for at gøre dejen elastisk og lækker at arbejde med.

Når dejen er æltet tilpas, skal den pakkes i husholdningsfilm og ligge på køkkenbordet og hvile i ca. ½ time.

Nå dejen har hvilet, deles den i 4 stykker – du må ikke komme mel på endnu. Hvert stykke rulles til en lang pølse på ca. 1 cm. i diameter. Pølsen rulles sammen til en ”snegl”, som flades godt ud og vendes i mel på begge sider.
Nu ruller du, med kagerullen, dejen ud til en rund cirkel. For hvert andet rul du laver, skal du vende dejen om på den anden side, ellers vil kanterne flappe op for dig. Du skal ende med at have en tortilla som er 1 mm. tyk.

Vend den færdigrullede tortilla i mel og læg den til side ca. 10 min. Læg de øvrige færdigrullede tortillas ovenpå.

En pande varmes godt op og skrues ned på jævn varme. Vend stakken med tortillas, så den først rullede kommer øverst. Tag den øverste tortilla og bag den på panden, først på den ene side i et par minutter (den begynder at boble op. Når den har mange bobler er den klar til at blive vendt og på den anden side et minutstid. De skal være bagt ordentligt igennem, men uden at være sprøde.

Når de er bagt, lægges de ind i et viskestykke, som sørger for at holde dem bløde til de skal serveres.