Vælg en side

Ramen er virkelig blevet det nye sort for mig. Ramen er en gammel kinesisk ret, som også spises i Japan og Sydkorea. Retten består af en lækker suppe, noget godt kød, nudler og grønsager. Det hele serveres anrettes enkeltvis i skålen og spises med pinde og ske.

Jeg elsker måden man spiser ramen på. Det er helt nede på jorden og der er ikke noget ophøjet over det. Alle slubrer løs og har suppe helt op til ørerne.

Denne opskrift er lavet til et besøg i DR P4 Trekantens morgenprogram “Livredderne” som jeg skal deltage i i morgen. Retten er for begyndere og nye i ramen “verdenen”. Suppen kan tilberedes med et par boullionterninger og lidt krydderier og ellers helt almindelige grønsager som kan købes i f.eks. den lokale Rema1000. Får man blod på tanden kan man overveje at købe sig Tove Nilssons fantastiske bog Ramen som både beskriver ramen og kommer med mange skønne opskrifter.

Jeg bruger i denne ramen brune risnudler, da jeg synes at de er gode til at holde teksturen. Yderligere kan jeg godt lide at erstatte hvedeprodukter med f.eks. produkter på rismel, når det giver mening. Det synes jeg at det gør i denne ramen. I så mange andre ramen retter, serverer jeg nudler lavet på hvede. Prøv dig frem.

Nem ramen – Kinesisk suppe med kylling og sprøde grønsager

2 personer

INGREDIENSER

Olivenolie
2 kyllingebrystfileter
2 spsk. soya
1 tsk. kinesisk five spice (blandingskrydderi fra f.eks. Mill & Mortar)
7,5 dl. vand
1½ boullionterning (hønsebouillon)
1 spsk. tahin
1 spsk. soya
2 forårsløg
½ snackpeber
½ cougette
1 håndfuld slikærter
½ broccoli
1 chili
5 dl. vand
150 g. brune risnudler
1 lille håndfuld friske korianderblade

FREMGANGSMÅDE

Start med at gå kyllingefileterne efter for ben og fedt. Fjern skindet (kom det på frost og gem det til f.eks. sprøde kyllingeskindschips) og skær fileterne i meget tynde skiver, lidt på skrå. Kom dem i en skål sammen med kinesisk five spice og 2 spsk. soya. Massér kyllingen med krydderierne, så det optages i kødet. Stil skålen til side.

Sæt en gryde over med 5 dl. vand til nudlerne.

Kom 7,5 dl. vand og bouillon i en gryde og kog op. Tilsæt 1 spsk. soya og tahin og pisk det godt ud i suppen. Skru helt ned på lav blus så suppen kun lige holdes varm. Læg låg på.

Kom nudlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad det stå i 2-3 min. og kom nudlerne i koldt vand 1 minut, for at stoppe tilberedningen af dem. Efter et minut hældes vandet fra nudlerne og de fordeles i to store suppeskåle, som suppen skal serveres i.

Skyl grønsagerne og skær “roden” af forårsløgene. Skær dem i skiver lidt på skrå og husk at tage så meget af det grønne med, som muligt. Del cougetten og skrab kernerne ud. Skær den i ½ cm. tynde skiver. Skær slikærterne i skiver lidt på skrå og gør det samme med snack peberen. Husk at fjerne kernerne fra peberen, hvis der er nogle. Skær buketterne af broccolien og del dem evt. i to, da de godt kan være lidt store. Chilien skæres ud til sidst – den skæres i tynde skiver på skrå.

Varm en tykbundet pande op og kom en god sjat olivenolie på. Lad olien blive varm og kom kyllingen på panden ad to gange. Steg hvert hold kylling til det er tilberedt, men ikke sprødt. Fordel de to portioner kylling i de to suppeskåle.

Lad panden være godt varm og kom endnu en god sjat olivenolie på. Kom broccoliene på og steg dem et minuts tid. Kom herefter de øvrige grønsager på og steg endnu et minut. Fordel herefter grønsagerne i de to skåle.
Slut af med at fordele den varme suppe ligeligt i de to skåle og drys med chiliskiver og friske korianderblade.

Server hver skål med et sæt pinde og en ske.