Vælg en side

Skøn og fyldig ret med kylling og rosenkål. Det er en super forret til en smagfuld og kraftig hovedret. Smagen fra de let bitre rosenkål og de skarpe skalotteløg passer perfekt til det farserede kyllingebryst og pecorinoen giver lige det lille sidste.

Mange er bange for rosenkål, pga. dårlige oplevelser med overkogt kål, som smager og lugter af prut. Dette er slet ikke tilfældet for denne ret, da rosenkålen kun lige blanceres i et par minutter. Herved bevarer de sin friske og let bitre smag i den skønne og fyldige puré.

Opskriften på puréen er fra Claus Meyers kogebog “Claus Meyers Salatværksted”. Jeg var meget positiv overrasket over den, men manglede noget modvægt til puréen, derfor satte jeg den sammen med et farseret kyllingebryst og jeg må sige at det fungerer ret godt. Det er i hvertfald ikke sidste gang jeg laver retten.

Puré af rosenkål med farseret kyllingebryst

4-6 personer som forret – 2-3 personer som frokost

INGREDIENSER

Farseret kylling

2 kyllingebrystfiletter
20 g. lufttørret skinke
20 g. daggammelt brød, uden skorpe
20 g. pecorino (italiensk hård ost)
Salt

Puré af rosenkål

500 g. rosenkål
50 g. smør
1 spsk. honning
1 spsk. citronsaft
Salt & friskkværnet peber

Dressing

Saft og skal af ½ citron
½ dl. koldpresset rapsolie
1 tsk. honning
Salt & friskkværnet peber

Pynt

1 skalotteløg
Lidt tynde skiver af pecorino
Lidt bredbladet persille
20 friske rosenkålsblade

FREMGANGSMÅDE

Kom lufttørret skinke, brød og pecorino i en minihakker og kør til et ensartet krymmel. Trim kyllingebrysterne for ben og fedt og skær et snit ind i kyllingebrystet på den lange led. Pas på ikke at skære helt igennem. Fordel fyldet i de to kyllingebryster og luk godt til igen. Saml kyllingebrysterne ved at presse dem godt sammen.

Varm en tykbundet pande godt op og kom en sjat olivenolie på. Lad olien blive varm og læg kyllingebrysterne på panden. Steg dem gyldne på den ene side, inden de vendes på den anden side. Krydr med salt på den stegte side og steg færdig. Sluk for panden og vend kyllingebrysterne om endnu engang. Krydr med salt på den anden side. Stil dem til side og lad dem køle af.

Pil skalotteløget og skær det i fine skiver. Nip yderligere bladene fra den bredbladede persille. Stil begge dele til side til retten er klar til anretning.

Lav dressingen ved at røre alle ingredienser sammen i en lille skål. Stil den til side til retten er klar til servering.

Find et cylinderformet glas, som din stavblender passer ned i. De fleste stavblendere leveres med et – mit passer til denne portion. Kom smør, honning og citronsaft i glasset og stil det til side til rosenkålene er klar.

Gør rosenkålene i stand ved at skære det nederste af roden og kassér de yderste blade. Når alle rosenkålene er gjort i stand, pilles 20 hele rosenkålblade fra og kommes i en skål med kold vand – de er til pynten.

Skær herefter rosenkålene i kvarte og sæt en gryde vand i kog – det er vigtigt at der er fuld skrald på varmen. Kom en smule salt i vandet og kom rosenkålene i. Kog dem 2 min. fra når vandet igen koger.

Hæld vandet fra rosenkålene – herefter er det vigtigt at de blendes med det samme og ikke står i gryden med låg. Årsagen er, at de her vil stå og tilberede videre og få den der trælse smag, som rosenkål får, når de bliver tilberedt for længe. Kom rosenkålen i det cylinderformede glas og blend puréen mellemfint og smag til med salt & friskkværnet peber.

Hav 4 tallerkener klar og anret puréen på tallerkenerne. Skær kyllingebrysterne i fine skiver og anret dem ovenpå puréen. Tag de friske rosenkålsblade op ad vandet og ryst dem godt for vand. Anret dem ovenpå hver tallerken sammen med skiver af skalotteløg og pecorino. Rør dressingen igennem og fordel et par tsk. ud over hver tallerken og slut af med den bredbladede persille.

Server straks – Velbekomme.