Vælg en side

Sichuan pork ramen – Langtidsstegt gris i sichuan suppe

4 pers.          60 min. (5 timer)

 

Sichuan pork ramen er en af mine ynglings ramen retter. Smagen af det langtidssimrede kød, sichuan peber og tahin er fantastisk. Sammen med de perfekt stegte grønsager, som stadig er knasende sprøde og de spændstige nudler er dette virkelig en fryd for ganen.

Ramen er navnet på en type japanske nudler, som bruges i retter med samme mellemnavn – Ramen. Ramen er en suppe med nudler og grønsager og/eller kød. Det smager umådelig lækkert og har skønne fyldige smage, alt efter hvilken fond suppen er lavet på og smagt til med. Retten serveres i en højkantet skål og spises traditionelt med en øseske og pinde. 

Selve retten Ramen kommer oprindeligt fra Kina, men er i nyere tid blevet yderst populær verden over.   

Jeg kan anbefale alle at prøve dette, for vi er i hvertfald blevet afhængige af det her hos os.

Ingredienser

Fond

16 dl. hønsefond
4 spsk. tahin
4 spsk. sichuan chilipasta (se opskrift længere nede)
2 spsk. chiliolie eller chilipasta (gochujang)

Kød (til 12 portioner)

1 nakkefilet på ca. 2 kg.
2 spsk. knust asiatisk chili (gochugaru)
3-4 cm. ingefær, gerne en tyk knold
5 fed hvidløg
33 cl. pilsner øl

Grønt, nudler m.m.

4 “stænger” ramennudler (90 g. pr. stang)
2 spsk. smagsneutral olie
4 pak choi
2 majskolber
4 soyamarinerede æg
1 lille bundt frisk koriander
2 tsk. sichuan krydderiblanding (se opskrift nedenfor)

Sichuan chilipasta

2 forårsløg
2 fed hvidløg
4 cm. ingefær
1 spsk. sichuan peber
1 stjerneanis
1 spsk. knust asiatisk chili (gochugaru)
2 spsk. bønne- og chilipasta (tobanjan)
1 spsk. soya
½ dl. smagsneutral olie

Sichuan krydderiblanding

1 tsk. sichuan peber
1 tsk. knust asiatisk chili (gochugaru)
½ tsk. stødt ingefær
1 tsk. sesamfrø
½ tsk. blå birkes

Fremgangsmåde

Kødfyld

Gå nakkefiletten efter for store fedtbræmmer og kom den i et fad, som ikke er ret meget større end kødstykket. Skrab skallen af ingefæren og pil hvidløgsfedene. Hak begge dele nogenlunde fint og fordel det over kødet, sammen med den knuste chili. Hæld øllen ved og læg låg på fadet, eller pak det tæt med staniol.

Sæt faddet i ovnen og tænd på 150 grader over-/undervarme. Steg det 4 timer og tag herefter fadet ud. Skær nakkefiletten i 2 cm. tykke skiver og læg dem ned i væden i fadet.

Skru ovnen op på 225 grader, stadig over-/undervarme og stil fadet i ovnen igen, denne gang uden låg. Steg videre 1 times tid, til det begynder at brune og karamellisere på toppen og tag fadet ud og læg låg på, til du er klar til at anrette.

Krydderpasta og -blanding.

Start med at lave sichuan chilipasta og sichuan krydderiblanding.

Til sichuan chilipasta varmes en tykbundet pande godt op. Kom en lille slat af olien på panden og lad den blive varm. Skru ned for panden og svits alle ingredienserne (undtagen den resterende olie), til de friske ingredienser er bløde. 

Tag ingredienserne af panden og kom det i en minihakker sammen med den resterende olie. Blend til en lind masse (hvis den er for klæg og tør, så tilsæt lidt vand, for at gøre den blødere) og stil det til side, til det skal bruges. Har du overskud, kan det fryses ned og bruges en anden gang. Jeg laver f.eks. altid en stor portion, så det er nemt for mig at lave denne skønne ret en dag hvor jeg har travl og ikke så meget tid.

Til krydderiblandingen ristes sesamfrøene af på en tør pande. Kom dem i en morter sammen med de øvrige ingredienser og stød til et mellemfint krydderi. Stil til side og brug som topping lidt inden servering.

Fond

Varm hønsefonden op i en gryde og pisk sichuan chilipasta, tahin og chiliolie-/pasta i. Sørg for at det ikke koger, men holdes lige under kogepunktet.

Grønt m.m.

Varm en gryde med 2 liter vand op til kogepunktet, så den er klar til nudlerne. Læg låg på og vent med at komme nudlerne i til senere.

Stil fire skåle (tallerkener) klar ved siden af kogepladen.

Skær bunden af pak choi og skyl dem godt, da der godt kan sidde jord inde imellem bladene.

Pil bladene af majsene og kog dem i spilkogende vand i 5 min. Køl dem lidt af og skær majskornene af. Varm herefter en tykbundet pande godt op og tørsteg majsene ved høj varme i et par minutter, til de tager lidt farve. Tag majsene af stil dem til side.

Varm panden godt op igen og kom de 2 spsk. olie på. Lad olien blive varm og steg pak choi bladene et minuts tid. Tag dem af og fordel dem i de fire skåle.

Pluk bladene af den friske koriander og stil dem til side.

Halver de fire soyamarinerede æg og læg dem klar på køkkenbordet, i nærheden af de fire skåle.

Nudler

Sørg for at gryden med vandet til nudlerne kommer i kog. Pil papiret af de fire “stænger” nudler og kom nudlerne i vandet. Kog 1-2 min. og tag hurtigt nudlerne op og fordel dem i de fire skåle.

Anretning

Træk kødet let fra hinanden og kom en passende portion i hver skål. Del resten i to portioner og frys det ned til en anden dag, hvor du har lyst til denne skønne ret, men ikke ret meget tid.

Pisk godt rundt i fonden og fordel den i de fire skåle med kød, nudler og pak choi. Fordel herefter de ristede majs oven i skålene og slut af med to halve soyamarinerede æg, et par friske korianderblade og et drys sichuan krydderiblanding i hver skål.

Server straks med ske og pinde.