Vælg en side

Denne Tex Mex ret med mega lækre fritterede brød med fyld er bare et hit. Sopaipillas er vandvittig gode som frokost eller til en dag med “hoved på”. De kan spises af både børn og voksne og er virkelig en fryd for gangen.

Jeg har kigget på denne Tex Mex opskrift mange gange, men har aldrig rigtig synes at de så særlig lækre ud. Det skal jeg love for, at der nu er lavet om på – for smagen opvejer den knap så kønne ret.

Da vi fik Sopaipillas første gang fik jeg simpelthen den vildeste ros at mine to unger på hhv. 2 og 4 år. Jeg var den bedste mor i verden, det var deres livret, “mor må jeg bede om mere” osv. Jeg var helt blæst væk over al den ros, fra to ellers meget selektive børn…

Jeg kan kun anbefale at prøve opskriften.

Sopaipillas – Tex Mex fritterede brød med fyld

4 personer

INGREDIENSER

Dej

250 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
10 g. smør
2 dl. mælk
Olie til frittering

Fyld

Olivenolie
1 lille rødløg
1 fed hvidløg
200 g. hakket svinekød
Evt. 100 g. udblødte sorte bønner
½ dl. hønsefond
½ potte frisk koriander
½ tsk. salt
Olie til stegning

Sovs

1 ds. hakkede tomater
½ dl. hønsefond
¼ tsk. cayennepeber
½ potte frisk koriander
½ tsk. salt
½ tsk. sukker

Topping

150 g. ost, revet

FREMGANGSMÅDE

Start med at lave dejen ved at smelte smørret i en gryde ved lav varme. Når smørret er smeltet, hældes mælken i gryden og lunes til ca. 40 grader.
Kom mel og bagepulver i gryden med smør og mælk og ælt dejen godt sammen. Ælt den et par minutter til den er blød og smidig. Hvis den klistrer for meget, så tilsæt lidt mere mel, dog ikke mere end 1 spsk. ad gangen. For hver gang du tilsætter mere mel, skal du have dejen til at optage melet, inden du tilsætter mere. Ellers risikerer du at dejen bliver for tør og så vil den ikke arbejde ordentligt når den skal steges. Dejen skal være blød og smidig. Når dejen er æltet skal den hvile på køkkenbordet med et klæde over i ca. 20 min.

Mens dejen hviler tilberedes fyldet. Pil og hak rødløg og hvidløg meget fint. Varm en tykbundet pande godt op og kom en god sjat olivenolie på. Lad olien blive varm og kom kødet på panden. Lad kødet stege til det præcis er gennemstegt og skru kogeblusset ned på middel varme. Kom så de hakkede rødløg og hvidløg på panden og steg til løgene bliver bløde. Tilsæt bønnerne, hvis du har valgt at bruge dem i retten og steg evt. væske væk fra gryden. Tilsæt herefter hønsefond og lad den blive optaget, så den ikke længere er flydende. Sluk for varmen, når der ikke længere er væske i panden (fyldet må dog ikke brænde på, så du skal holde øje med det). Hak den friske koriander fint og vend den sammen med fyldet, sammen med salt.

Når dejen har hvilet flades den ud i et kvadrat på ca. 20×20 cm. Del dejen i fire lige store stykker og læg et klæde over. Lad dejstykkerne hvile ca. 5 min. imens olien varmer op.

Find en kasserolle, som passer med at en af dej firkanterne kan være i den, med lidt plads rundt i siderne. Kom rapsolie i den, så der er olie 5-6 cm. op i gryden og varm olien op til 170 grader.

Imens olien varmer op, tilberedes sovsen. Kom alle ingredienserne til sovsen i en kasserolle og kog op, så der er gang i gryden. Skru ned og lad saucen simre i 10 min. Sluk herefter og stil saucen til side, til de fyldte sopaipillas er klar.

Tænd ovnen på 180 grader over-/undervarme og sæt en bagerist i midten.

Når olien er 170 grader varm, lægges det første stykke dej i gryden. Lad det stege ca. 1 min. på den ene side. Sørg for at holde brødet nede i olien, så det ikke bare flyder ovenpå. Det kan presset let ned med et par skeer, men pas på ikke at trykke hul i dejen. Efter et minuts tid vendes brøddet og steger ca. 1 minut på samme måde som første side. Når brøddet vendes, skal det puffe op og blive gyldent og sprødt. Tag det op og læg det til afdrypning på et stykke fedtsugende papir. Gentag processen med de resterende tre stykker.

Find et fad frem, hvor de fire brød kan ligge ved siden af hinanden. Når alle fire brød er stegte skæres de åbne, ligesom et pitabrød. Fordel fyldet i de fire brød og læg dem i fadet. Hæld sovsen ud over brødene og riv osten ovenpå. Sæt fadet i ovnen i 20 min. Lav evt. en frisk salat imens.

Efter de 20 min. er retten færdig og klar til servering. Mums det er godt.