Vælg en side

Spinattimbaler er super gode som tilbehør til alverdens kødretter. De er vegetariske og uden gluten, så udover at være lækkert tilbehør, så er spinattimbaler også sunde og kan spises af de fleste.

Opskriften er inspireret af Michel Roux, som har skrevet en fantastisk kogebog som hedder “Mit franske køkken”. Der er sygt mange lækre opskrifter i på alle mulige lækre franske retter og han bruger de skønneste råvarer i sin madlavning. Bogen kan varmt anbefales.

Spinat er blevet en super tilgængelig råvare og kan næsten købes året rundt i både økologisk og konventionel version. Det er ikke dyrt og der er masser af smag og vitaminer i spinat, så der er ingen undskyldning for ikke at bruge spinat i madlavningen.

Spinattimbaler – Subric d´ Epinards

4 pers.

INGREDIENSER

150 g. frisk spinat
1 dl. piskefløde
1 æg
Muskatnød
Salt & friskkværnet peber
10 g. smør

Specieltudstyr

Timbaleforme

FREMGANGSMÅDE

Skyl spinaten godt.

Varm en gryde med 1,5 l. vand op til kogepunktet og sluk. Kom den skyllede spinat i gryden og lad den falde sammen i vandet 4-5 min.

Si vandet fra spinaten og kom spinaten i en skål med iskoldt vand. Lad vandet køle spinaten af i 5 min. og hæld herefter vandet fra. Pres og vrid spinaten for så meget vand som muligt og kom spinaten i en minihakker – vent med at blende.

Kog piskefløden op og lad det simre let 4-5 min. Krydr det med fint revet muskatnød (riv det på et fint rivejern), salt & friskkværnet peber og lad fløden køle af 10 min.

Hæld fløden i minihakkeren til spinaten og kør massen til en masse – så ”glat” som muligt.

Pisk ægget jævnt i en skål og vend den blendede spinatmasse i. Stil skålen til side, til den skal i ovnen.

Tænd ovnen på 160 grader varmluft og kom en bradepande med 2 cm. vand i midten af ovnen.

Smelt smørret og pensl 4 timbaleforme i bunden og op ad siderne.

Fordel spinatmassen i de 4 forme og sæt dem i vandbadet. Bag til timbalerne er faste og bagte – ca. 15 min.

Server dem til f.eks. Kalveescalope fra Normandiet.