Vælg en side

Uhh, fisk er noget jeg bliver bedre og bedre til. Denne ret, skindstegt fisk med havtornsauce og gulerødder, er en af de mere vågede for mig, da jeg heller ikke er til søde saucer, men jeg må alligevel indrømme, at det er dødlækkert.

Skindstegt fisk med havtornsauce og gulerødder er let og mild og jeg bruger den ofte som forret frem for hovedret, selvom at den sagtens kan gå som begge dele. Som hovedret ganger jeg opskriften op med to – så passer det ihvertfald til vores familie.

Opskriften er inspireret af Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg fra bogen “Grundkøkken”. Jeg har dog lavet lidt om på tilbereredningen og mener at der kan bruges flere forskellige fisk, som f.eks. kulmule og andre torskefisk.

Skindstegt fisk med havtornsauce og gulerødder

2 personer

INGREDIENSER

200 g. fisk med skind, f.eks. kulmule á ca. 100 g.
Olivenolie til stegning af fisk
10 g. smør til stegning af fisk
50 g. havtorn
1 dl. vand
2 spsk. sukker
50 g. smør til saucen
4 tynde gulerødder
10 g. smør til stegning af gulerødder
1 håndfuld bredbladet persille
Salt & friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE

Start med at skrabe eller skrælle gulerødderne og skær toppen af. Del dem én gang på langs og én gang på midten, så hver gulerod deles i fire stykker.

Kom havtorn, vand og sukker i en gryde og kog op. Lad det simre til det begynder at dufte skønt af havtorn – ca. 15 min., men hold hele tiden øje med at gryden ikke koger tør. Når der er ca. ½ dl. væske tilbage i gryden kommes de 50 g. smør i og smelter og koger op. Sluk herefter for gryden, men lad den stå på kogepladen.

Gå fisken efter for ben som sidder i overfladen og urenheder. Alt efter hvilken fisk du har valgt, kan der være ben inde i kødet. Dem skal du ikke fjerne nu, men noter dig hvor de sidder, så du ikke bliver overrasket ved serveringen. Krydr fisken med salt og friskkværnet peber på begge sider. Varm en lille tykbundet pande godt op og kom først en sjat olivenolie på og lad det blive varmt. Kom herefter 10 g. smør i og lad det bruse af. Skru ned på middel varme og kom fisken på med “skindsiden” nedad. Læg et stykke stanniol let over filetterne og lad dem stege ca. 6 min. eller til de er lige præcis gennemstegte.

Imens fisken steger, varmes endnu en lille pande op. Kom 10 g. smør på og lad det bruse af. Kom gulerødderne på skru ned på lad dem stege godt af ved forholdsvis høj varme. Skru ned på middel varme og steg ca. 4-6 minutter, til de de har fået lidt farve, men stadig har bid.

Pil stænglerne fra den bredbladede persille og hak den mellemfint.

Anret fisken på to tallerkener og fordel gulerødderne på tallerkenerne. Kom havtornsaucen med bær over fisken og slut af med et drys persille.

Velbekomme.