Vælg en side

Tyrkernes egen og helt rigtige pizza. Gid de da ville lave den i pizzaarierne… Lahmacun er den ægte tyrkiske pizza. Den er hammer lækker og ret ukompliceret at lave – især når man har gjort det et par gange. Og så er den faktisk sundere end den italienske variant, da den er uden ost.

Første gang jeg lavede lahmacun spiste vi den uden salatfyldet, som jeg har tilføjet til opskriften senere. Det smagte rigtig godt, men var en smule tørt, derfor kiggede jeg lidt nærmere på lahmacun og hvordan det kan spises og så, at man også kunne rulle dem med salat og det er klart den variant jeg foretrækker. Så bliver det faktisk en durumrulle, som jeg mange gange har spist kl. 05.00 om morgenen på vej hjem fra byen. Jeg må så lige tilføje, at denne er mega meget bedre, mest af alt fordi jeg selv har hentet lammet på gården hvor det har gået og hygget sig – fået det skåret op hjemme i køkkenet, og fordi jeg ved at alle ingredienser er af bedste kvalitet.

Prøv det en dag hvor I skal smovse – god fornøjelse.

Ægte tyrkisk pizza – Lahmacun

2 stk.

INGREDIENSER

Dej

15 g. gær
2 g. sukker
10 g. salt
2,5 dl. lunkent vand
100 g. durum hvedemel
280-300 g. hvedemel tipo 00 med proteinindhold over 13 gram pr. 100 gram, f.eks. manitoba

Fyld

1 lille håndfuld bredbladet persille
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
½ rød snackpeber
1 tsk. paprika
1 tsk. salt
4 spsk. tomatpure
200 g. hakket lammekød
Icebergsalat
15 cherrytomater
¼ agurk
Creme Fraiche
1 fed hvidløg

FREMGANGSMÅDE

Gær, sukker og vand røres sammen i en skål, så gæren opløses. Herefter tilsættes salt, durumhvedel og derefter 280 g. hvedemel tipo 00. De sidste 20 g. hældes ud på køkkenbordet. Dejen røres nu sammen i skålen, så alt melet optages. Den vendes herefter i melet på bordet og æltes glat. Det er ikke sikkert at alle de sidste 20 g. mel skal æltes ind i dejen, da den let kan blive for tør. Dejen skal klistre let, men det høje proteinindhold i melet gør, at den sagtens kan æltes med hånd, uden at hænge fast. Det handler om teknik. Æltningen tager 3-5 min. Del dejen i to lige store klumper og klap lidt mel på hænderne. Spænd dem godt op ved at pakke dem sammen og folde dem ind over sig selv. Se video med opspænding her.De skal nu hæve, tildækket med et viskestykke, et lunt sted i en time. Husk at lægge en fugtig klud ovenpå viskestykket, så dejen ikke danner skorpe.

Gør imens fyldet klar. Hak skalotteløg, bredbladet persille, hvidløg og snackpeber fint. Kom det i en lille skål med paprika og salt og bland sammen.

Skær også salat i tynde strimler, tomater i kvarte og agurk i tykke skiver og derefter i tynde strimler. Lav en hvidløgsdressing af creme fraiche og et fed fint revet hvidløg.

Tænd ovnen på 230 g. og over- /undervarme – måske med varmluft, hvis din ovn ikke varmer så godt. Sæt en bageplade ind, så den kan virke som ”bagesten”.

Når pizzaerne skal formes, gøres dette en ad gangen, direkte på et stykke bagepapir. Kom mel på dine hænder og tag forsigtigt den ene klump dej op (se formning af pizzadej her). Pizzaen formes udelukkende med fingrende og trækkes forsigtigt i den rigtige form. Når pizzaen er et par millimeter tynd, undtagen i kanterne, hvor den gerne må være en smule tykkere, kommes fyldet på.

Først kommes 2 spsk. tomatpure på bunden – bare midt på. Kom halvdelen af løg/urteblandingen oven i tomatpureen og fordel begge dele over hele pizzaen med fingrene. Fordel herefter halvdelen af det hakkede lammekød på pizzaen.

Træk herefter bagepapiret med pizzaen over på den varme bageplade og bag den i ovnen til den bliver let gylden i kanten. Den skal ikke være gennemsprød, da den skal kunne rulles sammen.

Når pizzaen er lækker bagt, tages den ud på køkkenbordet. Fordel halvdelen af salaten, tomaterne, agurken og dressingen over hele pizzaen og rul den sammen. Skær den skråt over på midten og server.

Lahmacun kan også serveres uden salat, tomater m.v. og uden af blive rullet.

Mums, det er godt til tømmermænd eller til frokost på en skøn søndag.