Vælg en side

Små lækre friterede hapsere med stærk chutney – det er altså lækkert – både som hapser, forret eller bare fordi du har lyst. Pakohe med myntechutney er en pakistansk ret, som serveres på lige fod med Samosas, som er små friterede dejtrekanter med fyld. De er super lækre og smager af mere, så pas på med at lave for mange, for ellers er der ikke plads til næste ret…

Pakohe med myntechutney er en opskrift jeg har kigget på mange gange, inden jeg prøvede den. Jeg synes ærligt ikke at den lignede noget særligt, men jeg må indrømme at den er langt mere end den ser ud af.

Kartofler og særligt blomkål og løg får en helt ny smag når det kommer sammen med garam masala og spidskommen og krydderierne klæder virkelig grønsagerne. Efter denne opdagelse er jeg gået videre og er begyndt at bruge blomkål til langt flere ting end hidtil.

God fornøjelse.

Pakohe med myntechutney

INGREDIENSER

4-6 personer

Pakohe

4 dl. kikærtemel
2 tsk. bagepulver
ca. 3 dl. vand, måske mere
1 tsk. salt
1 tsk. chilipulver
1 tsk. Garam Masala
2 tsk. tørrede granatæblekerner (kan du ikke finde dem, så undlad at komme dem i)
1 stort løg
3 store kartofler (ikke bagekartofler, men faste kartofler)
½ blomkål

½ l. olie til fritering

Myntechutney

1 tomater
½ løg
1-2 chilier
½ dl. vand
½ potte frisk koriander
½ potte mynte (bladene herfra)
½ lime
Salt
Evt. græsk yoghurt

FREMGANGSMÅDE

Bland kikærtemel og krydderier og hæld vand i til du har en dej med konsistens som tykmælk.

Lad dejen trække 30 min., mens grønsagerne klargøres.

Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette tern på 2×2 cm., pil løget og skær det i ringe på ½ cm. og pluk blomkålet i mundrette buketter.
Kog kartoflerne til de er næsten møre – de må ikke blive gennemkogte og smattede. Tag kartoflerne op når de er nok og kom blomkålsbuketter og løgringe i det kogende vand og kog 1 minut. Sluk herefter og lad blomkål og løg blive i vandet ca. 5 min. Hæld til sidst vandet fra blomkål og løg og dryp dem af sammen med kartoflerne.

Imens grønsagerne koges let, kan du tilberede myntechutneyen. Skær tomat, løg og chili i grove stykker og kom det i en blender sammen med vand, frisk koriander, mynteblade samt skal (kun lige det yderste – ikke det bitre hvide) og saft fra limefrugten. Kør til en fin masse og smag til med salt. Den kan herefter blandes med lidt græsk yoghurt, hvis man ønsker en mere cremet chutney – det er mega lækkert.

Varm olien op til 170 grader i en tykbundet gryde. Tag skefulde med dej og grønsager og kom dem forsigtigt gryden med olie. Kom 3-4 skefulde i ad gangen og hold hele tiden øje med oliens temperatur – den skal ligge omkring 170 grader, da det er den bedste temperatur for fritering. Det sikrer at der ikke optages mere fedt end højest nødvendigt i maden. Når dine pakohe er flotte og gyldne på alle sider, tages de op og dryppes af på fedtsugende papir.

Server som hapser eller forret sammen med myntechutney. Mums det er lækkert….