Vælg en side

Italienerne er sande mestre  is, eller semifreddo som de kalder det. Dette er ingen undtagelse – Semifreddo med appelsin, pistacier og nøddekrokant er en lækker og mild dessert, som er nem at lave – og sagtens kan laves på dagen hvor den skal spises. Opskriften Semifreddo agli arancione e pistacchi e croccantino stammer fra Sicilien, hvor de er gode til desserter med nødder og frugter.  

Jeg prøvede semifreddo med appelsin, pistacier og nøddekrokant sammen med min søn på 3½ år. Han var mere end begejstret over, at vi både skulle lave appelsincreme, flødeskum og den færdige is, så der var rigeligt med skåle, som kunne “gøres rene”.

Denne opskrift bruger udelukkende æggeblommer og undlader hviderne. Dem plejer jeg at gemme til en omgang frikadeller eller noget hvor jeg skal panere, f.eks. krydderpaneret torsk, som også er en siciliansk opskrift.

Semifreddo med appelsin, pistacier og nøddekrokant – Semifreddo agli arancione e pistacchi e croccantino

4 personer

INGREDIENSER

Is

2 appelsiner
2 æggeblommer
30 g. sukker
5 g. majsstivelse
1,25 dl. piskefløde
100 g. mascarpone
25 g. pistaciekerner
15 g. sukker

Nøddekrokant

30 g. pistacier
30 g. mandler
75 g. sukker

FREMGANGSMÅDE

Start med at presse saften af appelsinerne og kom den i en gryde.

Varm appelsinsaften op til kogepunktet. Pisk imens æggeblommerne lyse med 30 g. sukker. Kom herefter majsstivelsen i æggeblommerne og pisk den ud.

Hæld en lille smule af den varme appelsinsaft i æggeblommerne, under omrøring. Pisk herefter roligt i gryden med appelsinsaft med et piskeris og hæld æggeblommerne tilbage i gryden under omrøring. Sæt middel varme under gryden, mens der hele tiden piskes. Pisk til cremen tykner og tag den derefter af varmen. Pisk roligt videre i et par minutter og dæk cremen med husholdningsfilm. Stil gryden til afkøling i et iskoldt vandbad.

Pisk piskefløden til skum – ikke for fast, men heller ikke løbende.

Hæld kogende vand over pistaciekernerne og lad dem stå 5 min. Pil herefter skindet af.

Rør mascarpone med 15 g. sukker og rør den afkølede creme heri. Tilsæt yderligere pistaciekernerne og vend til sidst forsigtigt den piskede fløde i cremen.

Kom isen i en form og stil i fryseren 3-4 timer.

Lav imens nøddekrokanten. Hæld kogende vand over pistacier og mandler og lad dem stå 5 min. Pil herefter skindet af.

Hak nødderne let.

Smelt sukkeret i en gryde – ikke ved for høj varme. Når sukkeret er smeltet, blandes de hakkede nødder i og massen kommes straks ud på et stykke bagepapir. Læg et stykke bagepapir over og tryk krokanten ned i ½ cm. højde. Lad den køle helt af.

Tag isen ud af fryseren 15-20 min. inden servering og anret smukt på tallerkener. Bræk nøddekrokanten i stykker og server et stykke til hver tallerken sammen med en kop lækker kaffe.

Velbekomme.