Vælg en side

Sticky rice med mango er en meget velkendt dessert i Asien, hvor den er at finde på de fleste dessertkort i Thailand og Vietnam. Desserten minder lidt om den danske risengrød, disse ris er bare dampede i stedet for kogte og så bruges der kokosmælk i stedet for sødmælk.

Mangoen giver de klistrede kokos ris et frisk touch, som faktisk gør denne dessert super lækker. Mine unger er helt vilde med sticky rice med mango og der var virkelig mange rosende ord til mig forleden aften da de smagte det første gang.

Lav det til dessert en dag, efter at I har fået Panang Curry – så bliver det en ægte Thailandsk aften.

Min opskrift får du her…

Sticky rice med mango

4-6 personer

 

Ingredienser

250 g. klisterris (ristype, som kan købes hos asiatiske købmænd)
1 dåse kokosmælk (ikke light)
5 spsk. sukker
1 mango (ikke fuldmoden, men medium hvor den stadig er fast)
Kokoschips
Citronmelisse

 

Fremgangsmåde

Kom risene i en skål og dæk dem med kold vand. Lad dem stå i blød i vandet 12-24 timer.

Når du skal igang med din dessert, skylles risene godt i rent kold vand, til det bliver nogenlunde klart.

Find en gryde på ca. 18-20 cm. i diameter frem. Det er vigtigt at der er tætsluttende låg til den. Fyld en liter vand i gryden og find en rulle staniol. Riv to stykker staniol af i størrelsen ca. 30×30 cm. Lav en lille fordybning i staniolen og læg det over gryden, så fordybningen kommer ned i gryden. Lad nu fordybningen så dyb som muligt (uden at den kommer ned og røre ved vandet), mens staniolen stadig skal nå udover grydens kant og kunne trykkes fast. Find en kødnål og prik mange små huller i staniolen over hele fordybningen, så vandet kan dampe op. Kom risene i fordybningen og læg låg på gryden. Sæt den på varmen og bring den i kog.

Når den koger, skrues ned, så den simrer stille og roligt i 30-45 min. Løsn og vend forsigtigt risene efter 15 min. Efter 30 min. smages på et riskorn, om det er nok. Er det det, så sluk for varmen, ellers kog videre lidt længere.

Imens risene damper, skrælles mangoen og skæres i pæne skiver og bladene plukkes af citronmelissen. Begge dele lægges klar til anretningen.

Kom kokosmælken i en lille kasserolle og kog den op. Kom sukker i og lad det smelte og sluk herefter for varmen.

Når risene er tilberedte, vendes de i kokosmælken og trækker heri, med låg på i 15 min.

Herefter anrettes desserten på tallerkener med klistrede kokos ris, mango, kokoschips og citronmelisse og serveres mens den stadig er lun.