Vælg en side

Sommerferien står for døren og jeg er på vej på ferie – til Frankrig, nærmere betegnet Alsace….. Jeg skal ned og mæske mig i denne franske fristelse, Tarte flambée, som jeg ved første øjekast ikke synes var noget særligt. Jeg må indrømme at jeg hurtigt blev omvendt – det er virkelig lækkert, især fordi den er så enkel, men alligevel har det hele. Den kendes også under navnet flàmmeküeche, som den kaldes i det sydlige Tyskland, som ligger på vej til Alsace.

Den er kanon på en varm sommerdag, som gademad eller til tømmermænd og den kan sagtens laves i en almindelig dansk ovn, ligesåvel som pizza kan det.

Før jeg kastede mig ud i at lave Tarte flambée, lavede jeg flere forsøg med dejen, da jeg synes at dem vi har fået i Frankrig var på sådan en tærteagtig bund, men efter flere forsøg har jeg fundet en perfekte dej, som er mest alla den man får i Alsace. Det er egentlig bare en pizzadej uden gær. God fornøjelse….

Tarte flambée – flammeküeche

INGREDIENSER

2 små stk.

Dej
125 g. hvedemel
1 tsk. salt
2 tsk. olivenolie
0,75 dl. vand

Fyld
½ dl. creme fraiche
1 løg
60 g. bacon i skiver
Salt & friskkværnet peber
5 stængler purløg

FREMGANGSMÅDE

Lav dejen ved at blande mel, salt, olie og vand sammen. Ælt dejen ensartet og ælt et par minutter. Hvis den klistere, så kom lidt mel på hænderne og ælt videre. Den skal ikke være tør, men blød og lækker, uden at klistre.

Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile ca. 30 min. på køkkenbordet.

Tænd ovnen på 250 grader – gerne med over-/undervarme og varmluft på samme tid, og stil en bageplade ind i ovnen.

Klargør imens fyldet ved at håndhakke løget fint med kniv. Bacon strimlerne skæres i 1 cm. stykker og purløgsstænglerne klippes fint og sættes til side.

Når dejen er hvilet, deles den i 2 lige store kugler. Form hver kugle til en rund flad pizza – lidt ligesom jeg former pizzadej her. Denne dej er dog mere bastant, men princippet med formningen er den samme – drej og træk den rund. Du skal dog ikke være forsigtig under formningen af Tarte flambée, da der jo ikke er gær i denne dej, så der er ikke meget man kan gøre galt.

Læg bundene på et stykke bagepapir og fold kanterne op hele vejen rundt, så det danner et fint mønster. Smør creme fraichen ud på bundene i et tyndt lag. Drys herefter løgtern og bacon jævnt over bundene og krydr med salt & friskkværnet peber.

Bag dine Tarte flambée i 3-5 min. eller til de er gyldne og sprøde. Tag dem ud og klip lidt purløg over som pynt. Server straks – det er altså bare en bid af sommer og ferie.