Vælg en side

Denne lækre syrlige suppe Avgolemono – Legeret hønsekødssuppe med citron er super skøn at spise med et godt brød. Jeg må sige at jeg blev overrasket, for det syrlige er meget mere delikat og lækkert end jeg havde regnet med.

Avgolemono – Legeret hønsekødssuppe med citron er klar kommet på favoritlisten over skønne retter og jeg tror ikke at der går længe inden vi skal have den igen.

Avgolemono – Legeret hønsekødssuppe med citron

4 personer

INGREDIENSER

Suppe

2 hele kyllingelår
1 kyllingeskrog
Det yderste af to kyllingevinger
1 l. vand
1 tsk. hel sort peber
3 laurbærblade
Salt
2 æg
3 citroner

Fyld

Olivenolie
240 g. basmatiris
1 cougette

FREMGANGSMÅDE

Hvis du står med en hel kylling, så start med at partere den. Kom brystet og det inderste af de to vinger i fryseren til en anden dag.

Kom kyllingestykkerne i en gryde og hæld vand ved til det dækker og MAX 1 liter. Kog suppen op og kom hel sort peber og laurbærblade ved. Læg låg på og lad den simre i 1,5-2 timer. Si herefter suppen og sæt den på blusset igen. Lad den simre ind til ca. 0,75 l. og smag den til med salt og evt. friskkværnet peber.

Skyl risene i kold vand, gerne over 3 gange. Kog en gryde med 5 dl. vand op. Hæld de 240 g. ris i det kogende vand og kog 12-15 min. Sluk herefter og lad dem hvile til suppen er færdig.

Pil kødet af lår, skrog og vinger og del det i mundrette stykker. Kasser herefter skroget.

Del cougetten på langs og skrab kernerne ud. Skær cougetten i lange strimler og derefter i 1×1 cm. tern.

Varm en pande godt op og kom en sjat olivenolie på. Steg cougetteternene 1 min. og tag dem af – de skal kun lige blive klare grønne i farven.

Riv skallen af citronerne (kun det yderste gule – ikke det bitre hvide). Pres derefter saften af dem og kom både skal og saft i en skål. Slå æggene ud heri og pisk dem sammen med citronsaften. Kom også 1 dl. suppe i og pisk det ind i æggemassen.

Pisk kraftigt i suppen og pisk æggemassen ind i den. Varm igennem, uden at koge (for så skiller koagulerer æggene). Øs ris, courgettetern og kylling op i dybe tallerkener og hæld suppen over. Server med et godt brød til f.eks. Lagana – Græsk fladbrød.