Vælg en side

Lækre luftige burgerboller med sesamfrø. Dette er noget helt andet en dem du kan købe. Disse burgerboller er bløde og lækre og har bid – og så er de hurtige og nemme at lave, så jeg synes ikke der så meget at betænke sig på.De kan bruges til alle former for hjemmelavede burgere og er gode at have i fryseren til en gang hurtig aftensmad.

Burgerboller med sesamfrø

ca. 10 stk.

INGREDIENSER

50 g. gær
50 g. smør
5 dl. mælk
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
700-800 g. hvedemel

Vand til pensling
Sesamfrø

FREMGANGSMÅDE

Smelt smørret i en gryde og kom mælken i. Varm op til ca. 30 grader og rør gæren ud heri.

Tilsæt salt og sukker og kom halvdelen af melet i. Ælt dejen godt sammen og tilsæt lidt efter lidt mere mel. Når dejen ikke klistrer for meget, tages den ud på bordet og æltes glat i ca. 5 min. Dejen skal ikke være en tør bolle dej, men være let klistret.

Spænd dejen op ved at pakke den sammen omkring sig selv. Drej den 90 grader og pak igen. Gør dette fire gange og vend den rundt, samlingen nedad.

Dejen skal nu hæve et lunt sted med et fugtigt klæde over i 40 minutter.

Når dejen har hævet deles den i 10 stykker (brug en skarp kniv eller en bordskraber), som formes til runde boller. Bollerne sættes på to bageplader (5 på hver) og efterhæver i 30 min.

Varm i mellemtiden ovnen op ved 200 grader over-/undervarme.

Når bollerne er hævede, pensles de forsigtigt med vand og drysses med sesamfrø. Bollerne bages ca. 12-15 min., til de er flotte og gyldne. Tag dem ud og lad dem køle lidt, inden de skæres over.

Brug dem til Bøfsandwich, Cheeseburger, som sandwichboller i madpakken eller hvad du finder på…