Vælg en side

Coq au Riesling er en afart at Coq au vin, som mange kender. Denne lækre ret er i stedet tilberedt med en hvid Riesling, i stedet for en rød Bourgogne, som Coq au vin.

Coq au Riesling er lækker og mild – også på en varm forårsdag, som i dag. Den er som sagt mild, men stadig med masser af karakter og så er den ret nem at tilberede, da den bare skal “samles” og stå og snurre en times tid.

Coq au Riesling

4 personer

INGREDIENSER

1 kylling (oprindeligt en hanekylling, men en kylling af god kvalitet kan sagtens bruges)
Olivenolie
25 g. smør
1 porre
3 skalotteløg
10 små gulerødder
150 g. champignon
2 dl. Riesling
1 dl. piskefløde
4 kviste timian
Evt. sukker
Salt & friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE

Start med at partere kyllingen i 6-8 stykker (overlår, underlår, bryst og evt. vingen, hvis den da ikke skal gemmes til en omgang Hot Wings). Krydr stykkerne med salt og peber og varm en tykbundet sauterpande op. Kom en god sjat olivenolie i, når panden er varm og kom smørklatten op i olien. Lav fedtstoffet smelte og syde inden du kommer kyllingestykkerne i og steger dem smukt gylden brune på alle sider.

Imens gøres grønsagerne klar. Pil og halver skalotteløgene, skræl/skrab gulerødderne og skær toppen af, skær top og bund af porren og del den i 3-4 stykker, skær bunden af champignonerne og skyl dem hurtigt i kold vand.

Kom grønsagerne i sauterpanden til kyllingen – de skal bare lægges ovenpå kyllingen, ikke vendes rundt – og hæld rieslingen over. Lad det bruse op og skru så ned på lavt blus og læg låg på. Lad retten simre i 30-45 min. Tilsæt herefter piskefløden og kog retten op igen. Skru ned på lavt blus, når der er kog i den. Lad den stå yderligere 15 min, men pas på ikke at have for meget varme på, da fløden så kan skille. Skulle det ske at fløden skiller eller er saucen simpelthen for tynd, så jævn den med 1 tsk. maizena udrørt i lidt vand. Jeg vil helst undgå dette, men hvis kyllingen smider meget væske under tilberedningen, kan det blive nødvendigt.

Imens retten simrer færdig, luner eller bager du et par Baguettes eller et andet godt brød.

Server smukt anrettet med et drys friske timianblade og brød. Mangler du “noget” kan du også servere pommes frites eller kartoffelmos til, men jeg synes ikke at det er nødvendigt.

Velbekomme!