Vælg en side

Kikærtechips – Panelle siciliane – denne lækre specialitet er særlig kendt fra Sicilien, hvor den serveres som gademad i kræmmerhus. De smager da også usandsynlig godt og er helt fantastiske som en del af et større antipastibord eller som velkomsthapsere sammen med et glas kølig hvidvin.

Maden på Sicilien er en smule anderledes end maden i resten af Italien, da Sicilien gennem tiderne har haft en stor del arabiske beboere, som har bragt forskellige råvarer med, som ellers ikke er normale i Europa, heriblandt kikærter, som godt nok også bruges i andre dele af Italien, men som slet ikke bruges i samme omfang som pasta, ris og kerner.

Denne opskrift er en af dem, som vi kan takke araberne for.

Kikærtechips – Panelle siciliane

1 portion

INGREDIENSER

3 dl. vand
250 g. kikærtemel
1 håndfuld bredbladet persille
1 spsk. olivenolie
Skal af 1 citron
½ liter rapsolie til frittering

FREMGANGSMÅDE

Kog vandet op i en gryde.

Hak imens persillen fint.

Hav en grydeske klar. Når vandet koger, hældes kikærtemelet i gryden og der røres rundt – så godt som det er muligt.
Herefter tages gryden fra varmen og den meget tykke grød arbejdes så jævn som muligt – den er virkelig tyk. Kom herefter grøden i en frysepose sammen med persille, citronsaft, citronskal og olivenolien og masser den jævn og glat.

Tag en bradepande og beklæd den med husholdningsfilm. Kom kikærtegrøden herpå og bred den ud i et lag på 2-3 cm. højde. Læg husholdningsfilm på toppen og sæt grøden på køl.

Når grøden er kølet ned pakkes den ud af husholdningsfilmen.

Find en ostehøvl – ikke sådan en med strenge, men den anden type – og skær skiver af den stivnede grød.

Varm rapsolien op i en tykbundet gryde – gerne af støbejern, da den holder temperaturen godt.

Når olien er 170 grader varm er du klar til at frittere.

Du må ikke komme mere end tre stykker i gryden ad gangen, da du herved vil sænke temperaturen i gryden for meget. Det er vigtigt, at der holdes en nogenlunde konstant temperatur på omkring 170 grader, så brug et infrarødt termometer og hold hele tiden øje med olien og sørg for at regulere varmen.

Steg chipsene til de er gyldne, men ikke for mørke. De skal vendes en gang under vejs. Tag chipsene op når de er sprøde og læg dem til afdrypning på et stykke fedtsugende papir og drys dem let med salt.

Fortsæt til alle skiver er stegte.

Server kikærtechipsene evt. sammen med basilikumpesto som velkomstsnack eller en del af en forretsbuffet.

Velbekomme.