Vælg en side

Hvis du aldrig har prøvet langtidsstegte svineskanker før, så har du her en opskrift at komme igang på. Det er voldsomt lækkert og er den perfekte menu til en omgang tømmermænd.

Langtidsstegte svineskanker er supernemt at tilberede – det passer stort set sig selv. Så er der kun tilbage at skrælle lidt kartofler til fritterne og så ellers sætte sig til bords når maden er færdig.

Jeg lavede retten første gang for mange år siden, da jeg var ved at tømme fryseren. Jeg havde på et tidspunkt fået en hel gris og så var der skankerne tilbage. Jeg anede ikke hvad jeg skulle gøre ved dem, men jeg ved at jeg elsker flæskesvær, så hvorfor ikke stege dem mega længe i ovnen?? Det gjorde jeg så og de har været på menuen herhjemme mange mange gange siden.

Langtidsstegte svineskanker

2 personer

INGREDIENSER

2 svineskanker, gerne en for og en bag
2 dl. vand
Salt

TILBEHØR

½ kg. kartofler
Olivenolie
Salt
Urtemayo fra denne opskrift
Evt. lidt grønt, hvis du har lyst

FREMGANGSMÅDE

Tænd ovnen på 130 grader over-/undervarme. Kom skankerne en bradepande og gnid dem godt med salt på alle flader. Stil dem i bradepanden og kom vandet ved. Sæt bradepanden i ovnen og lad den stå i 4-6 timer. Jeg sætter faktisk nogle gange mine i ovnen hvor de var dybfrosne – jeg lægger bare 2 timer til tilberedningstiden, og det fungerer fint.

Efter 4-6 timer skrues ovnen op på 225 grader varmluft med over-/undervarme. Hold øje med væske i bradepanden med skankerne og kom evt. lidt mere i. Lad skankerne stege færdig i ca. 30 min. så sværen bliver sprød. Du kan evt. hælde lidt af det afsmeltede fedt over.

Vask imens kartoflerne og skær dem ud i både eller pommes frites. Udvand dem ca. 20 min. i iskold vand. Tag dem op og tør dem i et rent viskestykke. Kom dem på et stykke bagepapir og vend dem med lidt olivenolie og salt.

Lav også urtemayoen.

Når skankerne er sprøde, tages de ud og pommes frites kommes i ovnen. De skal stege ca. 20-30 min, til de er gyldne og sprøde.

Hæld de færdige pommes frites ud over skankerne og server med urtemayoen. Har du brug for lidt grønt til, så skær lidt spidskål i strimler og svits det af på en pande eller server edamamebønner til.

Velbekomme.

Langtids svineskank 2

Langtidsstegte svineskanker