Vælg en side

Msemen med fyld – disse marokkanske durumpandekager er virkelig en lækker overraskelse. Jeg synes at det lød som en lidt tør og kedelig ting, men jeg må bestemt revurdere mit synspunkt her.

Msemen – Marokkanske durumpandekager er lækre og seje på den gode måde. De er sprøde og fedtede på den skønne måde og er bestemt en ting som ikke går i glemmebogen her hos mig.

Du får opskriften her.

Msemen – Marokkanske durumpandekager med fyld

8 durumpandekager – 4 fyldte pandekager

Ingredienser

Dej

150 g. durumhvedemel
100 g. hvedemel med højt proteinindhold – min. 12 g. pr. 100 g.
2 dl. vand
½ tsk. salt

Fyld

200 g. hakket lam
1 fed hvidløg
1 løg
6 cherrytomater
½ peberfrugt
½ tsk. spidskommen
½ tsk paprika
Salt & friskkværnet peber

Ydermere

Olivenolie til formning

Fremgangsmåde

Kom durumhvedemel, hvedemel, salt og vand i en skål og rør dejen sammen til en blød dej. Når den er samlet, drysses lidt mel på bordet og dejen vendes ud herpå. Gør dine hænder rene og klap lidt mel på dem. Ælt nu dejen et par minutter til den er smidig og blød. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mel, hvis den slet ikke et til at arbejde med, uden at den hænger fast i dine fingre og bordet, men pas på at dejen ikke bliver for tør. Æltning af dej er et håndelag og kræver en rutineret hånd. Den skal æltes med et fast tryk med håndballerne – ikke noget med at stille fingrene i den, for så til den klistre fast. Når æltningen er perfekt, deles dejen i otte lige store stykker og formes til kugler. “Virk” kuglerne og læg dem til hvile med lidt afstand imellem. Drys lidt mel på dem og læg et fugtigt (ikke vådt) viskestykke over. Lad dem hvile ca. 30 min. imens du forbereder fyldet.

Til fyldet hakkes løg meget fint og hvidløgsfedet rives fint. Skær tomaterne i kvarte, peberfrugten i fine tern og mål krydderierne af i en skål for sig.

Varm en tykbundet pande godt op og kom en sjat olivenolie på. Lad olien blive varm og kom det hakkede lammekød på panden. Steg til kødet er næsten gennemstegt (husk af vende i det, så det ikke bruner for meget). Tilsæt så løg, hvidløg, tomater og peberfrugt og vend godt rundt et par minutter. Tilsæt herefter krydderierne, vend godt rundt og sluk for panden. Kom fyldet i en skål og lad det køle ned til stuetemperatur.

Nu er det tid til at forme pandekagerne. Gør en pande klar på blusset og tænd på medium varme.
Kom en god sjat olivenolie på bordet og tag en af dejkuglerne. Læg den midt i olien og kom lidt olie på dine hænder. Flad dejen ud og arbejd den nu rund. Du skal være forsigtig, så du ikke laver hul i den, men det kan lade sig gøre, selvom det er lidt et håndelag og noget man skal øve et par gange før det begynder at fungere. Vend pandekagen et par gange under formning og arbejd den ud i en diameter på ca. 20 cm. Den skal være tynd og let gennemsigtig, men ikke så tynd at den går i stykker.

Når den første pandekage er formet, løftes den over på den varme pande og bredes ud. Kom ¼ af fyldet på midten af pandekagen på panden og fordel det, så de sidste 2-3 cm. i kanten er frie for fyld.

Gå straks igang med at forme den næste pandekage, som skal være samme størrelse som den første. Når denne er formet, lægges den ovenpå fyldet og den første pandekage og trykkes let sammen med den i kanten. Når den nederste pandekage er sprød, uden at være brændt (ca. 3-5 min., alt efter hvor godt dit komfur varmer og hvor god din pande er), vendes de sammenlagte pandekager med en paletkniv og steger på den anden side. Tryk pandekagerne godt ned i panden, så den anden pandekage bliver bagt over hele fladen og ikke kun på midten, hvor den er tykkest. Steg til den nu nederste side er smuk og gylden. Tag den sammenlagte pandekage af og læg den på et spækbrød. Kør samme proces med de resterende seks pandekager.

Server pandekagerne på spækbrættet og slice dem ud med f.eks. et pizzahjul. De kan med fordel spises med en skefuld harissa og lidt yoghurt.

Mums, der er virkelig lækkert.