Vælg en side

Som mange andre indiske retter, er Mulligatawny suppe kommet på min favoritliste. Det er en mild og børnevenlig suppe som ikke, som mange andre indiske retter, er stærk – og så er den hurtig at tilberede og fantastisk at gemme til dagen efter.

Mulligatawny suppe tilberedes med kyllingebryst, men kan i princippet godt laves som vegetarret, hvor kyllingebrystet undlades og hønsefonden erstattes af grønsagsfond.

Denne variant er lavet med piskefløde i stedet for kokosmælk, som den nok oprindelig laves med. Det gør den mere fyldig og luksusagtig, derfor servere jeg den også med basmatiris og gerne Naanbrød, men begge dele kan sagtens undlades, hvis man er på kur. Den egner sig fortrinligt til en fastedag i 5:2 kuren – især hvis man også undlader piskefløden, men prøv meget gerne originalversionen først.

Mulligatawny – Indisk karrysuppe med fløde og yoghurt

2 personer

INGREDIENSER

Olivenolie
1 salatløg, fint hakket
2 fed hvidløg, fint revet
1 tsk. ingefær
180 g. kyllingebryst, i små tern
½ porre, i tynde ringe
½ æble, i fine tern
2 gulerødder, i fine tern
½ rød peber, i fine tern
1 tsk. hel spidskommen
¼ tsk. gurkemeje
½ tsk. paprika
¼ tsk. kanel
1 l. hønsefond, varm
1 spsk. græsk yoghurt
½ dl. piskefløde
Salt og friskkværnet peber
Evt. 1 tsk., maizena

Pynt

Frisk koriander, bladene herfra, groft hakket
1 rød chili i fine skiver

Tilbehør

180 g. ris

FREMGANGSMÅDE

Varm en tykbundet gryde op og kom en god sjat olivenolie i. Lad olien blive ordentligt varm og steg løg, hvidløg og ingefær i olien et par minutter. Tilsæt kyllingebrystternene og steg til kyllingen er tilberedt.

Tilsæt porre, æble, gulerødder, rød peber og krydderierne og steg et par minutter.

Tilsæt hønsefonden og kog suppen op. Lad den herefter simre i 20 minutter.

Skyl risene ad tre gange. Kom dem i en gryde sammen med 1 tsk. salt og 2,5 dl. kogende vand og kog i ca. 12-15 min. Kig om risene har opsuget al vandet. Har de så sluk for varmen og lad risene hvile, har de ikke, så kog videre i et par minutter.

Tag ½ dl. af suppen op i en kop og køl det lidt af. Rør den græske yoghurt ud heri og hæld det tilbage i suppegryden under omrøring. Tilsæt herefter piskefløde og kog ligeså stille suppen op igen.
Smag suppen til med salt og friskkværnet peber og jævn evt. suppen med maizena udrørt i kold vand.

Server suppen anrettet i tallerkener med en kugle ris i midten, drysset med frisk koriander. Server evt. det lækre Naanbrød til.

Har du fået smag for Mulligatawny – og vil du gerne prøve den mere originale variant med kokosmælk, så har du opskriften her Mulligatawnysuppe med kokosmælk.