Vælg en side

Naanbrød er smagfuldt og lækkert og smager bare af mere. Det er skønt til suppe og gryderetter, da det er blødt og perfekt til at suge sauce op med.

Noget andet virkelig positivt er, at naanbrød samtidig er et hurtigt brød. Det har reddet mig mange gange, når jeg har været i tidsnød, da det kun skal hæve en times tid og bage i ovnen i 5 min.

Naanbrød

2 brød

INGREDIENSER

1 dl. Sødmælk
15 g. gær
200 g. hvedemel
1 tsk. salt
½ dl. yoghurt naturel 10% fedt
1 tsk. nigellafrø

Olivenolie til pensling

Lun mælken til ca. 37 grader – ikke over 40 grader – og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, pånær olivenolien, og ælt dejen glat og smidig – det tager ca. 5 min.

Spænd dejen op og kom den i en skål, drysset med lidt mel i bunden. Dæk skålen med et fugtigt klæde og sæt den et lunt sted en times tid.

Tænd imens ovnen på 225 grader over/undervarme.

Når dejen er hævet deles den i to stykker, som hver stykke formes til et dråbeformet brød på ca. ½ cm. tykkelse. Placer de to brød ved siden af hinanden på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag brødene i ovnen i ca. 5-7 min., alt efter hvor effektiv din ovn er. De skal være let gyldne, men stadig bløde og lækre, når de tages ud. Efter at de er kommet ud af ovnen pensles de straks med olivenolie på hele overfladen. Anret på et smukt spækbræt og bryd brødet til maden i stedet for at skære stykker med kniv – det ser mere hyggeligt ud og jeg synes ærligt at brødet smager bedre sådan.

Et meget anvendeligt brød som kan serveres til f.eks. Chicken Tikka Masala, Kofta i currysauce eller som eftermiddagssnack sammen med Raita – yoghurtdip med friske grønsager.