Vælg en side

Kofta i currysauce en fantastisk ret, som efter første møde er blevet en af mine favoritter. Den er lækker og smagfuld, men ikke overvældende – det er faktisk en rigtig god begynderret, da den ikke er så kraftig, som mange andre pakistanske retter, sammenlignet med dansk mad, og så kan man selv justere chilien.

Kofta i currysauce serveres her hos os sammen med ris eller brød – eller begge dele, hvis vi rigtig skal smovse. Jeg har også af og til serveret retten uden noget til, hvis jeg har været på kur og prøvet at undgå kulhydrater og stivelse – der gør den sig også fortrinligt, så det er virkelig en fantastisk ret vi her har med at gøre.

Kofta i currysauce

4 personer

INGREDIENSER

Kødboller
400-500 g. hakket kalvekød, gerne 4-7 % fedt
1 tsk. salt
1 tsk. chilipulver
1 tsk. spidskommen
1 tsk. Garam Masala
1 lille knold ingefær
½ dl. havregryn
3 forårsløg
1 æg, hvis farsen er for løs

Sauce
5 spsk. olivenolie
2 løg
2 fed hvidløg
10 cherrytomater
1 dl. græsk yoghurt med 10% fedt
½ tsk. salt
½ tsk. chilipulver
¼ tsk. gurkemeje
1 tsk. paprika
1 kanelstang
5 dl. vand
Salt og sukker

Pynt
2 forårsløg
½ rød peber
2 røde chili

FREMGANGSMÅDE

Start med farsen til kødbollerne. Hak de tre forårsløg fint og riv ingefæren meget fint. Bland herefter alle ingredienserne til farsen sammen og rør farsen godt sej i et par minutter. Læg derefter tætsluttende husholdningsfilm over den og stil den til side på køkkenbordet, til saucen er klar.

Gå herefter igang med saucen. Hak løg og hvidløg fint og skær tomaterne i kvarte. Tilbered saucen ved at varme en tykbundet gryde godt op. Kom olivenolien i og lad den blive ordentlig varm. Steg løg og hvidløg godt af heri, til det bliver blødt, men ikke sprødt – løgene må ikke tage farve. Tilsæt herefter tomater, yoghurt, krydderier og 2 af de 5 dl. vand. Lad saucen koge igennem i 10-15 min.

Form kødbollerne og læg dem ned i saucen – og ja, det er meningen at de skal være rå og tilberedes i saucen. Læg låg på retten og lad den nu simre i 15-20 min. Vend herefter forsigtigt kødbollerne om på den anden side og lad retten simre videre i 10 min. – denne gang uden låg. Når kødbollerne er tilberedte, vurderes om man ønsker de sidste tre dl. vand i – det er forskelligt hvor meget sauce man ønsker. Nogle gange “nøjes” jeg med de 2 dl., hvis jeg har rigtig meget lyst til smagen af ris og andre gange vil jeg helt vild gerne have masser af sauce…. Tilsættes de sidste 3 dl. vand skal saucen lige have lov at koge op igen og blive ordentlig varm.

Skær imens pyntet til. Forårsløgene skæres i fine skiver, den røde peber skæres i fine tern og chilien skæres i tynde skiver.

Smag retten til med salt og sukker og server pyntet med forårsløg, rød peber og chili sammen med til basmatiris og f.eks. Naanbrød.