Vælg en side

Chapati eller Roti, alt efter hvad sprog der tales, er et mellemøstligt fladbrød og en “fætter” til den mexicanske tortilla. Den væsentlige forskel er, at dette brød laves med ca. 1/3 fuldkornsmel, som gør det noget tungere og også mere mættende i det lange løb.

Chapati er nemt at lave og en absolut fornøjelse. De er seje og lækre og passer super godt til krydrede supper som f.eks. daal, mulligatawny suppe m.m.

Opskriften kommer her.

Chapati – Roti – Mellemøstlige fladbrød

3-4 personer

INGREDIENSER

2 dl. fuldkornsmel
6 dl. hvedemel
½ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
2½-3 dl. vand

FREMGANGSMÅDE

De to slags mel, bagepulver og salt blandes sammen og vandet tilsættes lidt af gangen, til du har en fast og sammenhængende dej, som kan æltes uden at den klistrer fast til fingrene. Dejen æltes smidig og glat – det tager ca. 7 min. før gluten i melet er ordentlig æltet – og hviler ca. 30 min. ved stuetemperatur, dækket i husholdningsfilm.

Dejen deles nu i 8-10 klumper, alt efter hvor stor din pande er.

Hver klump rulles til en pølse, som rulles sammen til en snegl – husk at stramme den op under rulningen – og trykkes flad – se her hvordan. Dejcirklen vendes nu i mel på begge sider og rulles tyndt ud med en kagerulle. For at få en flot rund roti, vendes dejen for hvert rul med kagerullen, en kvart omgang og for hver to rul, vendes den om på den anden side – se her hvordan. Fortsæt til du har en roti på ca. 1 mm.

En pande varmes op til medium varme og brødet bages på den tørre pande, til det er gennembagt på begge sider – det skal vendes undervejs.

Det bagte brød pakkes ind i et viskestykke, for at holde det varmt til servering.

Samme proces køres med de resterende brød.

Brødene serveres til varme retter som f.eks. mulligatawny suppe, kofta m.m. og gerne dryppet med olie eller smeltet smør.