Vælg en side

Disse overlækre indiske snacks, pappadoms med rejer, er virkelig en fryd for ganen. Pappadoms som sådan synes jeg ikke er det mest spændende, men jeg skal love at dette fyld gør dem meget interessante.

Tigerrejer marineret i nogle lækre krydderier, stegt i kokosmælk. Mums, siger jeg bare. Er man mere til kylling kan rejerne sagtens erstattes med det i stedet.

Jeg fandt opskriften i en kogebog som besøger flere lande verden over og synes den lød spændende. Efter lidt divideren på den, er jeg kommet frem til denne variant.

Pappadoms med rejer – Jhingri pappadoms

4 personer

INGREDIENSER

200 g. tigerrejer
¼ tsk. gurkemeje
½ tsk. salt
1 spsk. ghee (indisk klaret smør)
1 lille rødløg
2 kardemomme kapsler
2 hele nelliker
½ tsk. spidskommen
½ kanalstang (ceylon kanel)
1 tørret chili
½ tsk. sukker
1 tsk. tomatpuré
¼ tsk. gurkemeje
½ frisk rød chili
1 cm. ingefær
½ dl. kokosmælk
1 spsk. limesaft
2 alm. pappadoms eller 8 mini pappadoms
1 lille stykke frisk kokosnød
½ potte frisk koriander

FREMGANGSMÅDE

Start med at pille skallen af rejerne. Kassér skallerne, eller gem dem til en omgang skaldyrsbisque en anden dag.

Skær rejerne i 5-6 mindre stykker på ca. 1 cm. og kom dem i en skål sammen med salt og ¼ tsk. gurkemeje. Lad dem marinere imens de øvrige ting forberedes.

Pil rødløget og skær det i tynde skiver. Hak dem herefter meget fint.

Kom de to kardemommekapsler i en morter og giv dem et dask, så de små kerner kan komme ud. Tag skallen op ad morteren og lad kernerne blive deri. Tilsæt også nelliker og spidskommen og mort krydderierne sammen. Kom krydderiet i en lille skål og kom kanelstangen heri. Bræk toppen af chilien og flæk den. Ryst kernerne ud og kom chilien i skålen til de andre krydderier.

I en anden skål kommes sukker, tomatpuré og ¼ tsk. gurkemeje. Skær den friske røde chili i fine skiver, hak dem herefter og kom dem i skålen. Skrab skallen af ingefæren og riv den fint – den kommes også i skålen.

Varm en tykbundet pande godt op og kom ghee på. Lad det smelte og blive varmt og tilsæt så de hakkede løg. Skru ned til middel varme og vend lidt rundt i løgene et minuts tid.

Tilsæt krydderierne fra den første skål og lad det stege med endnu et minuts tid, til krydderierne begynder at dufte skønt.

Tilsæt så krydderierne fra den anden skål og vend godt rundt i panden og lad det simre sammen et minuts tid.

Rør kokosmælken ud i panden og lad det simre op.

Når der er gang i kokosmælken tilsættes rejerne og simrer med i panden et par minutter, til de bliver lyserøde.

Tag panden fra varmen og lad den køle lidt af. Fisk kanelstangen og den hele tørrede chili op og kassér dem. Tilsæt herefter limesaft og vend lidt rundt i panden og lad fyldet køle ned til stuetemperatur.

Imens rives kokosstykket i meget fine skiver på et mandolinjern og bladene plukkes af korianderen. Læg dem klar til afpyntningen.

Bruger du alm. størrelse pappadoms, brækkes de i 4 stykker hver og de 8 pappadoms lægges klar på et fad.

Fordel fyldet på de 8 pappadoms og pynt af med fine kokosskiver og korianderblade.

Server straks – og nyd den skønne smag.

Server f.eks. Indisk lam i kokosmælk http://alverdensmad.com/indisk-lam-i-kokosmaelk-konkani-mutton-curry/ som ret nr. 2