Vælg en side

Jeg elsker virkelig cougetter og bruger dem så tit det kan lade sig gøre – og denne Sfogáto – Cougettegratin er ingen undtagelse. Nogle vil måske tænke at Sfogáto – Cougettegratin minder om Mousaka – det synes jeg slet ikke. Sfogáto – Cougettegratin er uden sauce, men i stedet med masser af lækker ost og så er den ikke så “sammensmeltet” ret som Mousaka, så prøv den i stedet og smag forskellen.

Sfogáto – Cougettegratin

4 personer

INGREDIENSER

2-3 cougetter, alt efter størrelse
1 løg
2 fed hvidløg
Olivenolie
400 g. hakket kalvekød
½ citron
½ dl. vand
1 håndfuld bredbladet persille
4 æg
4 spsk. græsk yoghurt, 10%
100 g. feta – alternativt den lidt blødere salatost, som jeg er stor fan af
50 g. smagfuld fastost, f.eks. vesterhavsost el. lign.
Salt & friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE

Hak løg og hvidløg fint og varm en tykbundet pande godt op og kom en god sjat olivenolie på. Kom løg og hvidløg på panden når den er varm og steg et par minutter til de bliver bløde, men ikke brune. Tilsæt herefter det hakkede kalvekød og svits det, stadig ved rimelig høj varme, så det ikke begynder at koge. Pres saften fra den halve citron i en kop og sorter evt. sten fra. Kom citronsaften og ½ dl. vand på panden til kødet og lad det snurre videre et par minutter. Sluk herefter for panden og kom fyldet i en skål. Hak den bredbladede persille fint, kom det i kødfyldet og smag til med salt & friskkværnet peber.

Skyl cougetterne og skær dem i ½ cm. tykke skiver. Varm panden op påny og kom en sjat olivenolie på. Steg cougetteskiverne af ved høj varme i et par minutter. Tag dem af panden og kom dem i en skål.

Tænd ovnen på 180 grader over-/undervarme.

Pisk æg sammen med græsk yoghurt i en skål. Skær feta/salatost i 1×1 cm. tern og det samme med den faste ost. Vend begge dele i æggemassen.

Find et fad og smør det med olivenolie. Vend kødfyld, cougetteskiver og æggemasse forsigtigt sammen og hæld det i fadet.

Stil fadet i midten af ovnen ca. 30 min.

Server denne lækre Sfogáto – Cougettegratin med f.eks. Domata salata – Tomatsalat og Lagana – Græsk fladbrød.