Vælg en side

Efteråret er på vej og det er snart suppetid. Denne tyrkiske suppe, Topalak corbasi – Suppe med kødboller, er en dejlig mild ret. Der er ikke en masse krydderier i og den smager dybest set af det der er i den.

Jeg elsker suppe og kan leve af det halvdelen af ugens dage. Og heldigvis er der masser af supper at vælge imellem. Topalak corbasi – Suppe med kødboller er tilberedt i hønsefond og den minder egentlig meget om den danske hønsekødssuppe med kød og melboller, bare lidt anderledes.

Ingredienserne til Topalak corbasi – Suppe med kødboller, er heller ikke så anderledes end de ingredienser vi bruger i det danske køkken. Jeg tror at bulgur er det mest eksotiske og det kan købes i almindelige supermarkeder.

Jeg blev inspireret til den i Rukiye Benlis kogebog “Mit tyrkiske køkken”.

Prøv den en dag du har lyst til lidt varme og suppe.

Velbekomme.

Topalak corbasi – Suppe med kødboller

2 personer

INGREDIENSER

1 dl. bulgur (ikke tilberedt)
250 g. hakket kalvekød
1 tsk. chiliflager
Bladene fra 2 stængler mynte
2 skalotteløg
1 håndfuld bredbladet persille
1 tsk. salt
2 tsk. tomatpure
1 æg
1½ liter hønsefond (brug bouillon, hvis du ikke har fond)
125 g. tørrede kikærter eller 1 dåse forkogte kikærter
2 forårsløg
1 stængel bladselleri

FREMGANGSMÅDE

Bruger du tørrede kikærter, skal du starte med at udbløde dem om morgenen. Kom dem i en skål og dæk dem helt med vand. Lad dem stå hele dagen. Kog dem herefter møre i ca. 30 min.

Til farsen start da med at hakke mynte, persille og løg fint. Bland farsen sammen ved at komme bulgur (ikke tilberedt), kød, chiliflager, hakket mynte, persille og løg, salt, tomatpure og æg i en skål. Ælt farsen sammen og stil den til side.

Kom hønsefonden i en gryde og varm den op til kogepunktet. Form kødbollerne i hånden eller med en teske og kom dem ned i suppen. Lad dem simre færdig i suppen – det tager ca. 10 min.

Snit imens forårsløgene i skiver på skrå og skær bladselleristængelen i fine små tern. Når kødbollerne er simret færdige kommes kikærterne, forårsløgene og bladselleriene i suppen og den koges op igen.

Server i dybe tallerkener med et godt tyrkisk brød til, f.eks. Pide Ekmek og måske Havuc ve dereotlu yogurt mezesi – Gulerodsdip.

.