Vælg en side

Tomatsuppe er et overlækkert hit i mit køkken. Det er en hurtig ret som smager fantastisk, den er sund og så kan den spises hele året. Tomatsuppe har ofte reddet mig, når jeg har været i vildrede, både på tid og ideer.

Denne er den italienske variant, men kan krydres med hvad du synes – vær så kreativ som du har lyst til. Ligeledes er ingredienslisten vejledene – har du et eller andet i køleskabet, som godt kunne trænge til at blive brugt og som du tænker kunne passe i eller til suppen, så hold dig endelig ikke tilbage for at prøve.

Et andet plus ved tomatsuppe er, at den nemt kan skjule et par triste grønsager og så kan den laves af både friske tomater og tomater på dåse.

Tomatsuppe – Zuppa di pomodoro

4 personer

Ingredienser
4 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 chili
3 forårsløg
1 skalotteløg
2 ds. hakkede tomater eller 20 friske cocktailtomater, hvis der er tomatsæson
1 lille potte basilikum
6 dl. vand
Friskkværnet peber
2 tsk. sukker
Tomatpuré
1 dl. piskefløde
Salt og friskkværnet peber
Friskrevet parmesanost eller creme fraiche

FREMGANGSMÅDE

Start med at prøvesmage chilien. Styrken i en chili smages bedst, helt oppe ved stilken. Vurder om du skal bruge det hele, eller om den er så stærk, at du skal undlade kerner og frøstol (som er 90% af styrken i en chili). HUSK i øvrigt, at chiliens styrke udjævnes markant, når den tilberedes.

Varm en tykbundet gryde op og kom olivenolien i, når gryden er varm. Hvidløg, chili, forårsløg og skalotteløg gøres i stand og hakkes groft (det kommer sig ikke så nøje, da suppen skal blendes).

Steg løg og chili godt af i gryden, uden at det bruner.

Skær tomaterne i kvarte, hvis du bruger friske tomater, eller tilsæt de hakkede tomater, basilikumbladene, vand, friskkværnet peber og sukker. Suppen skal nu i kog og simre i ca. 30 min.

Når suppen har simret, blendes den fint med en stavblender. Den smages herefter til med tomatpuré, piskefløde, evt. lidt mere sukker, samt salt og friskkværnet peber og simrer yderligere 5 min.

Serveres med et godt solidt brød f.eks. et baguette og et drys friskrevet parmesanost eller en klat god creme fraiche!